Kuvittele! Soveltavan kuvataiteen kesälukio

Lahti 4.—9.6.2018

Kohderyhmä:
Lukioon siirtyvät nuoret, lukiolaiset, muut toisen asteen opiskelijat, alan tutkintotavoitteisiin opintoihin aikovat ja tavoitteelliset harrastajat

Kesälukioon hakeminen:
Ilmoittaudu Lahden kansanopiston verkkosivuilla viimeistään 7.5.2018.

Osallistumismaksu:
Täysihoito: 390 € (sis. opetus, majoitus, aamiainen, lounas, kahvi, opetusmateriaaleja, opintokäynnit)

Ilman täysihoitoa: 195 € (sis. opetus, opetusmateriaaleja, opintokäynnit, lounas, kahvi)

Rehtori:
Petri Pullinen, Lahden kansanopiston rehtori

Järjestäjä:
Lahden kansanopisto: lahdenkansanopisto.fi

Lisätietoja:
Suoraan kyseisen aineen opettajalta tai:
Leena Mattila, leena.mattila@lahdenkansanopisto.fi, 040 838 9515

Tule opettelemaan soveltavaa kuvataidetta ja löydä uusia ystäviä! Kuvittele!

Tutustu monipuolisesti kuvailmaisun perusteisiin ja vahvista visuaalisia taitojasi. Opiskelun ohessa nautit kesäisestä Lahdesta Vesijärven rantamaisemissa.

Voit valita viikon kestävän kesälukiokurssisi sisältöpainotukseksi sarjakuvan, valokuvauksen tai elokuvan. Tarjoamme opiskelijoille kuvantekoon tarvittavat työtilat: pääset käyttämään muun muassa kuvausstudiota sekä alalla käytettäviä editointiohjelmia opiston iMac-tietokoneilla.

Opetus painottuu soveltavien kuvataideopintojen perusteisiin. Työmuotoina ovat kontaktiopetus, ohjattu ryhmätyöskentely sekä itsenäiset etätehtävät. Kurssin aikana opiskelijoita kannustetaan muodostamaan oppituntien jälkeen kokoontuvia harjoitusryhmiä ja käyttämään opiston työtiloja.

Kurssin laajuus on 38 tuntia. Varmista kurssin hyväksilukeminen kuvataiteen soveltavaksi kurssiksi ennakkoon oman koulusi aineenopettajan tai rehtorin kanssa.

Opetus järjestetään Vuorikadun koululla (Vuorikatu 13, Lahti). Majoitus ja ruokailut opiston päärakennuksessa (Harjukatu 46, Lahti). Kurssi toteutetaan, mikäli sillä on osallistujia vähintään 14.

Voit valita yhden kurssin seuraavista:

Sarjakuva
Kurssilla piirrät, maalaat ja pääset kokeilemaan uusia tekniikkoja asiantuntevassa ohjauksessa. Opit sarjakuvan tekoon liittyvät perustiedot ja -taidot ja toteutat niitä soveltaen oman ideasi pohjalta lyhyen sarjakuvan. Kehität ja syvennät visuaalisen tarinankerronan ilmaisukykyäsi.
Opettaja: Radek Karkulowski
radek.karkulowski@lahdenkansanopisto.fi

Valokuvaus
Kurssilla perehdyt valokuvailmaisun perusteisiin ja opit hallitsemaan digitaalisten valokuvakameroiden peruskäytön. Opit kertomaan digitaalisesta kuvasta, valokuvauksesta ja kameralaitteistosta ja käyttämään niihin liittyviä käsitteitä ja ammattisanastoa. Huom. Oppilaalla tulee olla käytössään oma digitaalinen järjestelmäkamera.
Mikko Kerttula
mikko.kerttula@lahdenkansanopisto.fi

Videokuvaus ja elokuvailmaisu
Kurssilla keskitytään yhdessä tehtävän lyhytelokuvan kautta videon tekemisen eri osa-alueisiin sekä teoriassa että käytännössä. Elokuvaprojektissa perehdytään videokuvauksen, editoinnin ja valaisun perusteisiin sekä niissä tarvittavien välineiden ja ohjelmien käyttöön. Opiskelussa korostuvat tekemällä oppiminen ja luova ryhmätyö.
Jorma Mehtonen
jorma.mehtonen@lahdenkansanopisto.fi

Kurssimaksuun kuuluu iltaisin järjestettävä yhteinen vapaa-ajan ohjelma kaikkien osallistujien kesken (mm. kaupunkisuunnistus, saunailta), sekä päätösjuhla lauantaina 9.6.2018: vietetämme villin ja hauskan puutarhajuhlan!

Asuntolahuoneet sekä vapaa-ajan tilat ovat kaikki samassa rakennuksessa. Huoneissa on langaton Internet-yhteys ja lehtilukusalin tietokoneet ovat maksutta käytettävissä. Opiskelijoita kannustetaan käyttämään opiston taidetyötiloja myös vapaa-aikana (piirustus- ja maalaustilat, iMac-tietokoneluokka, kuvausstudio).

Kaupungin monipuoliset vapaa-ajan palvelut, kuten elokuvakeskus, kauppakeskukset ja liikuntamahdollisuudet, ovat aivan kulman takana (eivät sisälly kurssimaksuun).