HELSINGIN KESÄLUKION ABIKURSSI II

Helsinki 26.2.—9.3.2018

Kohderyhmä:
Lukiolaiset ja ylioppilaskirjoituksiin valmistautuvat sekä aikuisopiskelijat

Kesälukioon hakeminen:
Ilmoittautuminen Helsingin kesälukion hakulomakkeella su 11.2.2018 mennessä.

Osallistumismaksu:
330 €, johon sisältyy yksi vapaasti valittava intensiivikurssi, ohjattua vapaa-ajan ohjelmaa, opintoretkiä ja opiskelun ohjausta sekä tunneilla tarvittavat monisteet. Ateriat 60 euron lisämaksusta.

Ilmoittautumisesi jälkeen HEO lähettää sinulle hyväksymiskirjeen ja ohjeet kurssimaksun suorittamisesta. Kurssi maksetaan etukäteen. Mahdollisista peruutuksista veloitetaan puolet kurssihinnasta eli 165 euron peruutusmaksun ilman lääkärintodistusta. Jos osallistujamäärä jää alle 12 opiskelijan niin kurssi ei toteudu ja kurssimaksu palautetaan sinulle.

Ilmoittautuessasi hyväksyt Helsingin Kesälukion pelisäännöt. Tutustu pelisääntöihin jo ennen ilmoittautumistasi.

Rehtori:
TtM, AmO Mirka Råback

Järjestäjä:
HEO-opisto

Lisätietoja:
HEO opintotoimisto
helsinginkesalukio@heo.fi tai 050 4620709

Repetitio mater studiorum est! Tervetuloa lukioaineiden intensiivikursseille. Tähtää tulevaisuuteen, sähköistä oppimistasi! Helsingin Kesälukion abikurssit sijaitsevat ykköspaikalla, Helsingin Kalliossa.

Abikursseilla kertaat lukiokurssien sisältöjä ja vahvistat osaamistasi ylioppilaskirjoituksia varten. Samalla nautit urbaanista Helsingistä Kallion sykkeessä. Tarjoamme opiskelijoillemme myös tilat opiskelu- ja lukupiireihin, joissa voit syventää oppimistasi yhdessä muiden abikurssilaisten kanssa.

Yliopistojen ja korkeakoulujen pääsyvaatimusten uudistuessa lukio-opinnoillasi on entistä suurempi painoarvo jatko-opiskeluun hakeutuessasi. Nyt sinulla on mahdollisuus paneutua perusteellisesti sellaisiin lukion kurssien sisältöihin, joissa koet tarvetta kertaukseen ennen ylioppilaskirjoituksia.

Abikurssit kestävät kaksi viikkoa. Opiskelija osallistuu yhdelle valitsemansa aineen kahden viikon intensiivikurssille kerrallaan. Kurssimme ovat intensiivikursseja (50 tuntia).

Intensiivikurssilla keskityt valitsemasi lukion pakollisten ja syventävien opintojen perusteelliseen kertaamiseen. Kursseilla opettavat pätevät lukion aineenopettajat.

Kursseilla työmuotoina ovat kontaktiopetus ja ohjattu ryhmätyöskentely. Kurssin aikana opiskelijoita kannustetaan muodostamaan harjoitusryhmiä. Abikurssien opiskelijat voivat käyttää opiston tietokoneita. Abikursseilla pääset harjaannuttamaan tieto- ja viestintätekniikan taitojasi lukion päättötutkinnon edellyttämällä tavalla.

Talven iltakursseilla opetusta on klo 15:00-19:30

Matematiikka, pitkä (MAAabi)
Kertaamme lukion pitkän matematiikan oppimäärän keskeiset osa-alueet. Harjoittelemme yo-koetehtäviä varten.

Matematiikka, lyhyt (MABabi
Käymme läpi lukion lyhyen matematiikan oppimäärän. Harjoittelemme yo-koetehtäviä varten.

Kesälukiomme sijaitsee monien Helsingin tunnetuimpien nähtävyyksien äärellä. Oppituntien lisäksi järjestämme läksypiirejä ja vapaa-ajan ohjelmaa. Tarjolla on opintojen yksilö- ja ryhmänohjausta. Opiskelijalla on mahdollisuus osallistua järjestetylle retkelle ja iltaohjelmaan opistomme kattoterassilla.

Helsingin kesälukion abikursseista sanottua:

”Keskittyminen vain yhteen aineeseen.”

”Hyvä opettaja joka selitti asiat hyvin ja osasi auttaa.”

”Vapaa ilmapiiri, todella mukava opettaja sekä hyvä luokkarauha.”

”Sai kysyä apua tehtäviin, ja hyvät materiaalit.”

”ilmapiiri ja hyvä ope.”

”Ei ollut niin kiire ja oli enemmän aikaa oppia asioita.”